Esimerkkitapauksia 1

Impanttityö esimerkki 1

 

Potilaalta on poistettu toinen kulmahammas noin puoli vuotta sitten. Potilaalle laitettiin implantti ja 4kk implanttiruuvin asentamisen jälkeen päälle asennettiin keraaminen kruunu. Tämän työn kustannus potilaalle oli 1500€ ja hoidon kesto 4kk.

Impanttityö esimerkki 2

 

Potilas on käyttänyt pitkään rankaproteesia alaleuassa ja koki ongelmana, että proteesi liikkui koko ajan ja sen kanssa on ollut vaikeaa laulaa. Potilas halusi saada jonkinlaisen ratkaisun, joka olisi sekä esteettinen ja pitkäikäinen ja helpottaisi hänen työtään ja vapaa-ajan elämää. Potilaalle päätettiin tehdä 3 implantilla kannateltu silta, jonka päälle asennettiin 5 keraamista kruunua. Hoidon kesto oli 8kk ja hoito kustanti potilaalle 5000€.

Implanttityö esimerkki 3

 

Keski-ikäisellä naispotilaalla on iso ongelma etuhampaiden estetiikan kanssa. Potilaan kaksi keskimmäistä etuhammasta on juurihoidettu ala-asteikäisenä tapaturman vuoksi. Implanttihoidon konsultaatiossa päädyttiin ratkaisuun, että poistetaan molemmat etuhampaat ja asennetaan tilalle 2 implanttia. Hoidon kesto 6kk ja kustannukset potilaalle 4000€.

Implanttityö esimerkki 4

 

40-vuotiaalta mieheltä jouduttiin poistamaan 4 hammasta epäonnistuneiden juurihoitojen vuoksi. Potilaalla ei ollut vuosikymmeniin mitään ongelmaa asian kanssa, kun yhtäkkiä alkoivat jatkuva päänsärky ja kipu leukanivelissä vaivata elämää. Hammaslääkäri teki diagnoosin, että kivut ja muut ongelmat johtuvat potilaalle kehittyneestä purentavirheestä. Asiakkaalle päätettiin asentaa 2 implanttia, jotka kannattelivat siltaa ja 4 keraamista kruunua. Hoidon kesto oli 4kk ja kustannukset asiakkaalle 4000€. Hoitojen jälkeen asiakkaan vaivat hävisivät.

Implanttityö esimerkki 5

 

78-vuotias nainen on käyttänyt kokoproteesia noin 30 vuoden ajan. Alakokoproteesi istuu huonosti alaleukaluun anatomisten muutosten vuoksi. Potilas on käynyt useita kertoja pohjaamassa proteesiaan, mutta lopputulos on ollut aina sama. Potilaan budjetti toi rajoituksia implantointiin, minkä vuoksi potilaalle päätettiin yhteisymmärryksessä laittaa 2 implanttia ja kiinnittää niiden ja pallokiinnikkeiden avulla vanha proteesi pysyvästi paikoilleen. Hoidon kesto oli 3kk ja kustannukset potilaalle 2000€.

Implanttityö esimerkki 6

 

Potilaalle laitettiin 6 implanttia ja implanttikantoinen silta kattamaan lähes koko yläleuka. Hoito kesti noin 12kk ja kustannukset potilaalle olivat 10 000€.

Implanttityö esimerkki 7

 

Potilas on käyttänyt pitkään omia vanhoja kokoproteeseja. Yläproteesi on ollut potilaan mukaan hyvä, mutta alaproteesi ei pysy lainkaan suussa. Potilaalle laitettiin 4 mini-implanttia ja asennettiin oma vanha kokoproteesi niiden varaan. Hoito kesti 2kk ja kustannuksia potilaalle tuli 3500€.

Implanttityö esimerkki 8

 

55-vuotiaalle miespotilaalle tehtiin kokonaisvaltainen implanttihoito, joka kesti noin 12 kuukautta. Yläleukaan asennettiin 4 implanttia ja silta, joka kannattelee 12 keraamista kruunua. Alaleukaan oli asennettu jo aikaisemmin 6 implanttia, joiden varaan rakennettiin 3 siltaa keraamisilla kruunuilla. Tämä hoito maksoi potilaalle 16 000€.

Implanttityö esimerkki 9

 

Potilaalle päätettiin tehdä erikoispitkä implanttisilta, joka kiinnitettiin 6 implantilla ja päälle asennettiin keraamiset kruunut. Hoito kesti 8kk ja kustansi potilaalle 8000€.

http://implanttihoito.fi/esimerkkitapauksia/suomi-esimerkkitapauksia-1/