Potilastietopaketti

Huomioonotettavia asioita
Huomioonotettavia asioita implanttihoidon kannalta ovat potilaan terveys (sairaudet ja oireet, allergiat ja lääkitys) ja ikä, elintavat (tupakointi, hampaiden narskuttelu, heikko suuhygienia), elämäntilanne (raskaus) ja operoitavan leukaluun määrä ja laatu.
Lukea
Implantointi vaiheittain
Tässä havainnollistamme hammaslääkärin suorittamia työvaiheita, jotka kuuluvat implantin asentamiseen.
Lukea

UKK

Mitä hintaan sisältyy? 

Hammasimplantin hinta implanttihoito.fi verkoston kautta on 1499€ ja se on kokonaiskustannus implanttihoidosta. Hintaan sisältyy implanttiruuvin eli fikstuurin ja keraamisen ruuvin asentaminen, röntgenkuvat ja muut mahdolliset hoidolliset toimenpiteet. Mikäli jokin tarvittava toimenpide ei sisälly hintaan, hammaslääkäri kertoo sinulle lopullisen hinta-arvion implanttihoidon konsultaation yhteydessä.

 

Minulta puuttuu useita hampaita, korvataanko jokainen erillisellä implantilla? 

Hammasimplanteilla on mahdollista tehdä suuhun implanttisilta. Jos esimerkiksi 6 vierekkäistä hammasta halutaan korvata implanteilla, on mahdollista asentaa 3-4 implanttia, joiden väliin tehdään siltaus. Jos potilaalla on käytössään osa- tai kokoproteesi, voidaan myös proteesi kiinnittää pysyvästi muutaman implantin avulla. Tätä hyödynnetään usein ikääntyneiden ihmisten kanssa.

 

Kuinka monta prosenttia implantoinneista onnistuu? 

Vuonna 2004 mitattu implantoinnin onnistumisprosentti oli jo lähes 100%*, kun vuonna 1975 se oli vielä 90%.

*Lähde. Immediate and early implant loading protocols: a literature review of clinical studies. J Prosthet Dent. 2005 Sep;94(3):242-58. Revi

 

Kuinka kauan hoito kestää? 

Hoito alkaa konsultaatiokäynnillä, jonka jälkeen sovitaan aika implanttiruuvin eli fikstuurin asentamiselle. Implantoinnin jälkeen operoidun alueen annetaan parantua ja osseointegroitua noin 2-3 kuukauden ajan. Kun osseointegraatio eli luutuminen on tapahtunut, ruuvin päälle voidaan asentaa lopullinen tuote. Kokonaishoito kestää yleensä noin 2-6kk.

 

Eivätkö hammasimplantit tule hyvin kalliiksi? 

Vaikka alkuunsa kustannukset voivat tuntua korkeilta, implantit ovat kuitenkin parhaimmillaan elinikäinen ratkaisu, josta ei synny kustannuksia jälkikäteen.

 

Voiko vanhana ottaa hammasimplantin? 

Kyllä voi. Usein implantointia suositellaan hieman nuoremmille ihmisille, joiden leukaluu on kehittynyt loppuun saakka ja he syystä tai toisesta tarvitsevat implantteja. Vanhoilla ihmisillä luusto voi olla heikommassa kunnossa ja hammaslääkäri selvittääkin potilaskohtaisesti tämän luuntiheyden ja -määrän, joiden perusteella arvioidaan, onko implantointi mahdollista. Myös ulkopuolinen luunsiirre on mahdollista suorittaa luuta ollessa liian vähän. Myös hyvä suun hygieniasta huolehtiminen edesauttaa implantoinnin onnistumista.

 

Onko implanteissa vaarallisia metalleja? 

Ei. Implanttiruuvit eli fikstuurit on valmistettu titaanista, joka on ympäristöystävällinen materiaali eikä aiheuta minkäänlaista vaaraa ihmiskeholle.

 

Minkälaisia oireita hoidon jälkeen voi ilmestyä? 

Välittömästi implantoinnin jälkeen, kun puudutus on laskenut, ikenet saattavat tuntua jäykiltä ja kipeiltä. Turvotus voi myös aiheuttaa leuan ja huulten tunnottomuutta muutamien päivien ajan, sekä joillekin toimenpide aiheuttaa lieviä mustelmia. Oireet ovat kuitenkin normaaleja ja katoavat usein parissa päivässä. Mikäli oireet jatkuvat tavattoman pitkään, ole yhteydessä toimenpiteen suorittaneeseen hammaslääkäriin.

 

Minkä merkkisiä implantteja käytätte? 

Meillä implanttihoito.fi-verkostossa eniten käytetty implanttimerkki on yksi maailman laadukkaimmista implanttituottajista Dentium.

http://implanttihoito.fi/potilastietopaketti/